lavaoslo-ramsvik-gausdal-floer-braathen

Restaurantdrift er vår kjernevirksomhet. Gjennom yrkesstolthet og faglig profesjonalitet har vi som overordnet mål å levere høy kvalitet i inkluderende omgivelser. 

Vi ønsker å være en virksomhet der hver enkelte medarbeider opplever tilhørighet og faglig stolthet, både enkeltvis og i felleskap. Våre ansatte skal ha muligheter til å påvirke, og det legges til rette for å utvikle seg innenfor virksomheten, både faglig og personlig. Det skal være plass til individuelle ambisjoner blant de ansatte, og flere av våre ledere har selv gått gradene i Lavasystemet. Vi skal være en trygg og stabil arbeidsplass, hvor grunnleggende rammer er på plass og der alle tar ansvar for arbeidsmiljøet. 

Vi har tydelige ambisjoner for våre steder hva angår profil på mat og vin, samt kvalitet og sørvisnivå. 

Hvem er vi?

Vi som eier Lava ER Even Ramsvik, Stian Floer, Anders Braathen og Tom Victor Gausdal.Vi har alle lang erfaring fra bransjen, vi er alle utdannede kokker og vi har alle jobbet på Palace grill. Lava hadde sitt utspring i Flavours Catering som vi startet i 2001. Siden den gang har vi fulgt opp med følgende steder:

Even Ramsvik (f. 1983) fra Sjøholt

Even jobber med Lavas nye prosjekter og investeringer, samtidig som han følger opp utviklingen av menyene på Smalhans og Sentralen. Even brenner for god service og vil utvikle Oslo til en større matby.

Stian Floer (f. 1976) fra Tønsberg

Stian er firmaets primus motor og er gjerne i front i arbeidene med å utvikle nye steder. Han har også vært pådriveren for Lavas vinprofil og har en veldig god nese. 

Anders Braathen (f. 1975) fra Sørumsand

Anders jobber med systemutvikling, bl.a. for regnskap og vaktplaner, i tillegg til å supplere daglig leder i driften av Handwerk, Hitchhiker og Sentralen. En sunn kultur for rus i arbeidslivet er en av mange ting Anders er opptatt av.

Tom Victor Gausdal (f. 1976) fra Tønsberg

Tom Victor er lærling-ansvarlig og har et brennende ønske om å utvikle og dyrke talenter gjennom å utdanne nye kokker. På kjøkkenet liker han godt å lage klassiske retter, og er ofte innom Strand Restaurant og kokkelerer. 

Mat og vinprofil i Lavasystemet

Vin

Det har blitt laget vin på jorda i minst 8000 år, men det er først det siste århundret at kunstgjødsel, tilsetningsstoffer og giftige sprøytemidler har blitt normen for dagens vinprodusenter. Industrialiseringen av landbruket har medført at mange produsenter tilsetter unaturlige stoffer i sine viner, noe som etter vår mening gir sterile og lite komplekse viner, uten egenart. Vin for oss er 100% druer. 

Det hele er egentlig veldig enkelt. Hvis man i utgangspunktet har et produkt med høy kvalitet laget av sunne og modne druer, trenger man ikke å dekke over smaken med unaturlige tilsetninger. Vinene vi kjøper er spontant fermenterte. Det vil si at det er den naturlige villgjæren i druene som står for gjæringsprosessen. Alle vinbøndene vi samarbeider med produserer uten bruk av unødvendige tilsetninger i verken vinmark eller kjeller, foruten helt minimale mengder med svovel. Først da får vi vin som kun smaker av druene de er laget av, og stedet de kommer fra. 

Når alt dette er sagt. Det viktigste er jo at man liker smaken på vinen! Vi pleier å si at den beste flasken på bordet er den som først blir tom! 

Mat

Vi ønsker å skille oss ut ved å tilby rene, naturlige og ekte råvarer. En del er økologiske, men det viktigste for oss er at det vi kjøper inn er produsert av mennesker som selv setter kvaliteten i fokus. Vi vil at alle våre ansatte skal bry seg om hva de serverer. God mat lages først og fremst med kunnskap, selvtillit og respekt for råvarene. Det er viktig at alle setter seg godt inn i råvarene og leverandørene vi bruker. All god mat har en historie. 

Drift

Vår grunnleggende matprofil handler om diversitet og bærekraft. Vi har et ønske om å levere høy kvalitet i uformelle og inkluderende omgivelser. Lava AS er eier og konsernselskap for alle restauranter og bakerier. 

Vi ønsker å lage langsiktige og unike steder som er med å forme bransjen og byen vår. Ved å skape verdier gjennom aktivt eierskap, blir innsikt, konsepter og kompetanse viktige bærebjelker. Eierskapet i firmaene under Lavaparaplyen er enten som eneeiere eller i samarbeid med andre engasjerte og kunnskapsrike medeiere. 

Målet med driften er å skape solide konsepter med distinkt særegenhet for hvert enkelt sted, men som bygger på samme filosofi rundt kvalitet i håndverk og råvarer. 

Rekruttering og utdannelse

Dyktig personell er avgjørende i møte med en stadig mer krevende bransje. Derfor har Lava et omfattende læringsprogram på våre steder, der vi har stor respekt og interesse for å arbeide med og for unge mennesker. Vi vil inspirere, motivere og tilrettelegge for at flere velger disse yrkesfagene og forstår stoltheten og tradisjonen som ligger bak arbeidet vi utfører. 

Vi er opptatt av detaljer og profesjonalitet i alle ledd. Fra måten en gjest blir møtt på til en inngående kunnskap i etisk matlaging. Vi ønsker å ta tiden tilbake, sette håndverket i høysetet og gå grundig til verks.

En styrke ved å drive flere ulike serveringssteder er at vi har mange muligheter for å øke den enkeltes spisskompetanse. Lærlingene har et stamsted, men rullerer mellom Lavas ulike steder for å oppnå så bred erfaring som mulig. Vi forholder oss til formelle opplæringskrav, men strekker oss enda litt lenger og har laget en egen opplæringsbok som alle får utdelt ved oppstart. Våre lærlinger får mulighet til å delta i mesterskap, lage pop-up restauranter med mentorer, dra på inspirasjonsturer hos produsenter, ha mesterklasser og dra på studieopphold. 

Ved å overbringe kunnskap og erfaring gjennom å gå i lære, kan en gammel tradisjon løfte oss inn i fremtiden. En fremtid som er utdannet og erfaren!