Lava_Oslo_Sentralen2019_downsized.jpg

Vi er Lava Oslo

 

HVEM ER VI? (🇳🇴)

Lava Oslo består av de fire mesterkokkene Stian Floer, Tom Victor Gausdal, Anders Braathen og Even Ramsvik. Sammen står de for driften av restaurantene Katla, Hitchhiker, Strand, Smalhans, Brutus, Handwerk Oslo, The Golden Chimp, Hrímnir, Stasjonen, Dugurd Kantiner, Haakon, Vega snackbar og Sentralen. Et kjennetegn som går igjen i Lava Oslo sine prosjekter er et fokus på diversitet og bærekraft. Dette hardtslående kokkekollektivet ønsker å skape steder og opplevelser som tilfører noe nytt til områdene og miljøene de springer ut i. Fellesnevneren for alle restaurantene er matglede, kreativitet og nysgjerrighet rundt utforsking av norske og kontinentale smaker. Velkommen til oss!


LAVA OSLO (🇬🇧)

Lava Oslo consists of master chefs Stian Floer, Tom Victor Gausdal, Anders
Braathen and Even Ramsvik. Together they run the restaurants Katla, Hitchhiker, Strand, Smalhans, Brutus, Handwerk Oslo, The Golden Chimp, Hrímnir ramen, Stasjonen, Haakon, Dugurd Kantiner, Vega Snackbar, Gurken Gurken Gurken Gurken and Sentralen café & restaurant.

The name came up when they were opening up a bottle of Susucaru from Frank Cornelisen looking at the label. Something hot, powerful and natural, and at the same time its something vital that slowly melts to the core and stains the radiance of eternity. The Lava Oslo philosophy builds upon a bigger picture including local producers for meat and vegetables. Creating their menus around natural resources and focusing on animal welfare. Their goals for the future is to run more sustainable places and to place value in different arenas within their reach. They will also keep launching new books, recruite young talent and to work close with their partners to make the best possible ecological, ethical and sustainable enviroment for the food scene in Oslo.

Skjermbilde 2019-09-01 14.18.11.png

Mat & vinprofil

Vin

Det har blitt laget vin på jorda i minst 8000 år, men det er først det siste århundret at kunstgjødsel, tilsetningsstoffer og giftige sprøytemidler har blitt normen for dagens vinprodusenter. Industrialiseringen av landbruket har medført at mange produsenter tilsetter unaturlige stoffer i sine viner, noe som etter vår mening gir sterile og lite komplekse viner, uten egenart. Vin for oss er 100% druer. 

Det hele er egentlig veldig enkelt. Hvis man i utgangspunktet har et produkt med høy kvalitet laget av sunne og modne druer, trenger man ikke å dekke over smaken med unaturlige tilsetninger. Vinene vi kjøper er spontant fermenterte. Det vil si at det er den naturlige villgjæren i druene som står for gjæringsprosessen. Alle vinbøndene vi samarbeider med produserer uten bruk av unødvendige tilsetninger i verken vinmark eller kjeller, foruten helt minimale mengder med svovel. Først da får vi vin som kun smaker av druene de er laget av, og stedet de kommer fra. 

Når alt dette er sagt. Det viktigste er jo at man liker smaken på vinen! Vi pleier å si at den beste flasken på bordet er den som først blir tom! 

Mat

Vi ønsker å skille oss ut ved å tilby rene, naturlige og ekte råvarer. En del er økologiske, men det viktigste for oss er at det vi kjøper inn er produsert av mennesker som selv setter kvaliteten i fokus. Vi vil at alle våre ansatte skal bry seg om hva de serverer. God mat lages først og fremst med kunnskap, selvtillit og respekt for råvarene. All god mat har en historie. 

Drift

Vår grunnleggende matprofil handler om diversitet og bærekraft. Vi har et ønske om å levere høy kvalitet i uformelle og inkluderende omgivelser. 

Vi ønsker å lage langsiktige og unike steder som er med å forme bransjen og byen vår. Ved å skape verdier gjennom aktivt eierskap blir innsikt, konsepter og kompetanse viktige bærebjelker. Eierskapet i firmaene under Lava Oslo-paraplyen er enten som eneeiere eller i samarbeid med andre engasjerte og kunnskapsrike medeiere. 

Målet med driften er å skape solide konsepter med distinkt særegenhet for hvert enkelt sted, men som bygger på samme filosofi rundt kvalitet i håndverk og råvarer. 

Golden Chimp_collage3_lower_res.jpg